• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/nedim.taktak
  • https://twitter.com/nedimtaktak

Özellikle okul öncesi eğitiminde öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim, derslere ve okula karşı oluşan stresin önüne geçiyor.

Okul içerisinde kurulan sağlıklı iletişim, başarının en büyük faktörlerinden birisi. Sınav kaygısı, okul stresi, okula alışma güçlüğü gibi pek çok zorluğun altından kalkılması için, öğrencinin hem ailesiyle hem de öğretmenleriyle ılımlı bir iletişime sahip olması gerek. Bu konuda da eğitmenlere büyük iş düşüyor. Okul öncesi seviyesinde yapılan bir araştırma, eğitim hayatının tamamına örnek olabilecek kadar önemli sonuçlarla öne çıkıyor.  


Özellikle okul öncesi eğitiminde öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim, derslere ve okula karşı oluşan stresin önüne geçiyor. Birebir etkinlikleri baz alarak yapılan araştırmaya göre özellikle okul öncesi dönemde öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim, hem başarı getiriyor hem de stresi azaltıyor.


Stresin nedeni olarak gösterilen kortizol hormonu, öğretmen-öğrenci iletişiminin sağlıklı ve verimli bir noktaya çekilmesiyle düşüşe geçerek eğitim hayatında önemli bir adımın atılmasını sağlıyor.

Oregon Eyalet Üniversitesi'nden Bridget Hattfield'ın yaptığı araştırmanın sonuçları oldukça dikkat çekici.

Hattfield ve ekibinin yaptığı araştırma, bu alandaki ilk ve stres seviyesi odaklı temel araştırmalardan birisi. Araştırmanın sonuçları, tüm eğitim hayatına ışık tutabilecek cinsten. Öğretmen-öğrenci ilişkisi, bir derse duyulan ilgiden okula gitme isteğine kadar pek çok şeyi doğrudan etkiliyor.

Bulgular, öğretmen-öğrenci etkileşiminin önemini vurgularken, sıcak ve ilgi odaklı kurulan iletişimin verimliliğinin de altını çiziyor. Bu iletişim sistemlerinin içine öğretmenle birebir oynanan oyunlar da dahil.

5 yaşın altındaki çocukların yüzde 61'i yapılan araştırmaya göre sınıf ortamında eğitim alıyor ve bunun doğrudan strese sonuç olabileceği de açıklanıyor. Öte yandan öğretmeniyle sağlıklı bir ilişki kuramayan öğrencilerin de akademik anlamda başarılarının düşük olduğu gözleniyor.

milliyet



156 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın