• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/nedim.taktak
  • https://twitter.com/nedimtaktak

Ataleti Yenmek

  • Yürüyen toplantılarla harekete geçin

    Oturmak yeni neslin sigarası haline geldi. Bunu nasıl değiştirebiliriz? Hayatımızda devrimsel değil, ufak tefek değişiklikler yaparak. Herkes günde 8 ila 9 saat arasında oturuyor, ofiste çalışarak oturuyor, toplantı yaparken oturuyor… Oysa sadece toplantılarınızı yürüyerek yapsanız hayatınızda ne değişir?

  • Ödülü herkes ister, peki mücadeleye de var mısın?

    Herkes, kendini iyi hissettiren şeyleri arzular, kaygısız, mutlu ve kolay bir hayat yaşamak, aşık olmak, sevilmek, mükemmel görünmek, çok para kazanmak, popüler ve saygı gören birisi olmak ister. Peki, kaç kişi tüm bunlar için mücadele etmeye hazır? İşte ödül-mücadele denklerime dair rasyonel bir analiz…

  • Sizce de spora başlamanın vakti gelmedi mi?

    Spor yapmak düzenli bir hayat için gerekli olan önemli bir aktivite. Fakat bir çoğumuz türlü bahanelere sığınarak spora başlamayı erteleriz. Şimdi ise ertelemeyi bir kenara bırakıp, bahaneleri çöpe atma vakti. İşte hareket etmenin fiziksel ve zihinsel faydaları...

  • Sert patronların modası geçiyor mu?

    Başarılı bir idarecilik için, yöneticilerin davranışları oldukça önemli bir konu. Kronos tarafından yapılan ankette, katılımcıların %40'ı iyi bir yöneticinin en önemli davranışlarından birisinin "sevecenlik" olduğunu belirtti. Peki sert bir tutum sergileyen üst düzey yöneticilerin devri sona mı eriyor?

  • Niçin erteleliyoruz?

    Yapılması gereken bir işi neden tam vaktinde yapmıyoruz? Her ne kadar psikiyatrik hastalıklar listesinde adı geçmiyor olsa da toplum içinde bu durum "erteleme hastalığı" olarak biliniyor. Peki erteleme hastalığından nasıl kurtulabiliriz?

  • Yoksa ben tembel miyim?

    İnsan doğası olumlu - olumsuz her türlü durumu içinde barındırır. Her insan hem çalışkan hem de tembel olabilir. Önemli olan hangisine daha çok meyilli olduğudur. Peki siz de kendinizi zaman zaman ataletli hissediyor musunuz? İşte atalete düşmemek işin yapılması gerekenler...

  • Yeni yıl hedeflerinizi nasil gerçekleştirebilirsiniz?

    Yeni yıla çoğunlukla yeni umutlar ve hayallerle gireriz. Bazen de hayatımızla ilgili kesin kararlar alır, bunları uygulayacağımıza dair sözler veririz. İşte kendimize verdiğimiz bu sözleri tutmayı kolaylaştırabilecek ipuçları…

  • Kötü alışkanlıkları değiştirme yolları

    Kötü alışkanlıklarınız ya da korkularınızla başa çıkamıyorsanız sorunun arka planını gözden kaçırıyor olabilirsiniz. Kötü alışkanlıkların ardında duygusal sorunlar olabileceğine dikkat çeken uzmanlar duyguları yönetmenin önemine dikkat çekiyor. İşte ünlülerin terapisti Paul Emery'in kötü alışkanlıklarından kurtulmak isteyenlere tavsiyeleri...

  • Moral bozukluğuna yenik düşmeyin!

    Soğuk ve kasvetli kış aylarının karakteristik özelliğidir moralimizi bozup tüm enerjimizi sıfırlamak. Öyle ki bazen yataktan çıkacak enerjiyi bile bulamayız. Oysa uzmanlara göre mevsimsel moral bozuklukları ile başa çıkmak mümkün. Kış karamsarlığına kapılmak istemiyorsanız yapmanız gerekenler bu yazıda...

  • Kararsızlığı yenin

    Karar vermek cesaret ister. Güvenli limanları arkanızda bırakıp yeni dünyalar keşfetmeye çıkmaktır karar vermek. Peki kararlarınızın doğruluğundan nasıl emin olacaksınız? Kararsızlığın anaforuna kapılmaktan nasıl kurtulacaksınız? İşte cevabı...

  • Eylem yoksa, vizyon bir rüyadır!

    Dönem stratejik davranma zamanı ya... Ortalık, " strateji "den geçilmiyor. Hemen her sivil toplum örgütünün veya düşünce platformunun dilinde aynı kelime; strateji. Temel sıkıntı şu: Ölçemezsen bilemezsin, bilemezsen yönetemezsin.

  • Davranışı yüzde 5 belirler, geri kalan buna uyar!

    Kalabalık grupların davranışlarını anlayabilmek için bazı testler yapan Leeds Üniversitesi’nden bilim insanları, kalabalık bir grup halinde olması durumunda insanların koyun ya da göçmen kuş sürüleriyle arasında pek fark olmadığı sonucuna vardı. Buna göre yüzde 5’lik bir azınlık grubu etkileyebilir, yüzde 95 çoğunluk bunun farkına varmadan azınlığı izler.

  • 2008 yılı hedeflerinizle aranız nasıl?

    Sizin yeni yıl hedefleriniz hala devrede mi? Yoksa daha işin başında bir çoğuna veda mı ettiniz? Neye niyetlendiniz bu yıl, ve şimdi neredesiniz? Hedeflerini tutturanları, hedeflerini tutturanlardan ayıran ne? Yanıtı karmaşık mı, basit mi? Bize sorarsanız fark ortada...Fark tahmnin edildiğinden daha az üstelik. Hedefi tutturanlar, hedefleri olanlar desek ve bir tuş ötedeki yazımıza arz-ı endem eyleminizi dilesek...

  • Kasım ayı, atalet ayı!

    Bir gün İngilizce yeni bir kelime öğrenmiştik ve o çok hoşumuza gitmişti: "Inertia". Eylemsizlik demekti. Bayılmıştık kelimenin kulağa yansımasına...Ne zaman Sinan’ı televizyon seyrederken ya da tembel tembel takılırken görsem kulağımda bu ses yankılanır. Nora Romi ataleti yazdı..

  • Her sabah güne başlarken izlenmeli!

    Sabah ayaklarınızı yerde sürüyerek uyanıyorsunuz. İşinizin çok ağır, patronunuzun da bir canavar olduğunu düşünüyorsunuz. Hayat daha zor olmak zorunda değil, niye bana yüklenip duruyor bu hayat diyorsunuz. Biz de diyoruz ki, bu videoyu bir izleyin, ondan sonra karar verin.