• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/nedim.taktak
  • https://twitter.com/nedimtaktak

Öğrenme Modelinizi Öğrenin

Öğrenme Modelinizi Öğrenin
Evden daha çok okulda vakit geçirildiği düşünüldüğünde, bu noktada, okul- aile iletişimi çok önemli bir duruma gelir. En azından 15 günde bir okula gidilmeli, ihtiyaç duyulan öğretmenlerle görüşülmeli. Hem öğretmenlere, hem de aileye yol gösteren bazı testlerden yararlanılmalı. İş yoğunluğumuz fazla ise, son zamanlarda oldukça yaygınlaşan koçluk sistemlerinden destek alınmalı. Ancak bu destek düzeyinde kalmalı. Çünkü bazı aileler, bu kişi ya da kurumlardan kendi görevlerini bekleme acizlik ve yanlışlığına düşüyorlar. Bu işi yapan bir kurum olarak zaman zaman biz de bunun örnekleri ile karşılaşıyoruz.
İkili diyaloglarımızla öğretmenin çocuğumuzun davranış eğitimi ile de ilgilenmesini sağlamalı, varsa eğer, “koçluk sistemi” uygulayan okullara yönelmeliyiz.
Bazen, aile ve öğretmen dışında bir yönlendiriciye ihtiyaç duyulur. Bu bazen yaşı biraz büyük bir yakın akraba, bazen de yakın çevremizden bir model şahıs olabilir. Aynı ifadeler çocuğumuzda (bilhassa ergense),aynı deyişler onların ağzından farklı karşılıklar bulabilir.
Eğitimciler, kendilerini, öğrencilerinin “öğrenme modellerini tespit etme noktasında geliştirmeli ve nasıl daha iyi öğretebilir ve eğitebilirim diye düşünmeliler. Her öğrenci ile farklı mı ilgileneceğim! Buna güç ve zaman mı yetişir diyebilirler. Doğru, ancak dünyanın en kutsal ve değerli mesleğini icra ettikleri de bir gerçek.
Her çocuğa, seviyesine göre ders çalışma programı yapmalı, çözebileceği kadar soru ve pratik hedefleri koyulmalı. Ödevi yapmadığında, geri dönüşlerde sorun yaşandığında sabır göstermeli ve doğruda ısrar etmeliler. Zamanlarının müşahitliği ölçüsünde, öğrencilerinin evdeki zaman programlamalarına kadar eğilmeli ve anne babalara “iletişim” danışmanlığı yapmalılar.






 NEDİM TAKTAK

Eğitim Koçu